VEAL GOOD

Van veevoeder over productie tot transport, de werking van Vanlommel is helemaal gewijd aan kalfsvlees. Omdat Vanlommel de volledige keten in handen heeft, bent u op elk moment zeker van de kwaliteit, de service, de levering en de traceerbaarheid van uw kalfsvlees. Vanlommel bezorgt u het kalfsvlees bovendien op maat van wat u vraagt: versneden zoals u wilt, verpakt zoals u wilt.


Gesloten keten

Missie en visie

Veilig, gezond, kwalitatief en smaakvol kalfsvlees? Dat verkrijg je niet bij toeval. Het is het resultaat van een gecontroleerd en geïntegreerd proces, waarbij respect voor mens, dier en milieu centraal staan. Vanlommel produceert kalfsvlees dan ook niet alleen vanuit gedegen kennis en vakmanschap, maar ook vanuit een sterke verantwoordelijkheid. Zo garandeert Vanlommel een klantspecifieke, persoonlijke aanpak en service.

Geschiedenis

Verantwoordelijkheid

Dieren, voedsel, mensen, energie: bij de productie van kalfsvlees komen heel wat aspecten kijken. Vanlommel benadert en behandelt elk van die aspecten op een maatschappelijk verantwoorde manier.

 • Dierenwelzijn

  Als belangrijke speler in de sector wil Vanlommel een voortrekkersrol spelen in het bevorderen van het dierenwelzijn. In samenspraak met de klanten heeft Vanlommel diverse lastenboeken opgesteld waarin dierenwelzijn centraal staat: zo worden in het Well and Fair lastenboek belangrijke bovenwettelijke regels toegepast die bovendien gecontroleerd worden door een onafhankelijke partij. Zowel op het niveau van kalverhouderij als van slachthuis heeft Vanlommel belangrijke maatregelen genomen.

 • Verantwoord consumeren

  Van voeding tot kalfsvlees: Verveka en Vanlommel controleren de volledige keten. Omdat Vanlommel zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het product te waarborgen, zijn in elke schakel van het productieapparaat de nodige controles ingebouwd. Die garanderen een optimale traceerbaarheid.

 • Mensen

  Een correct stuk kalfsvlees? Dat kan enkel afgeleverd worden dankzij toegewijde, professionele medewerkers. De multiculturele politiek van Vanlommel zorgt ervoor dat iedereen die daaraan wil meewerken ook effectief een plaats krijgt binnen de onderneming.

 • Milieu

  Vanlommel is voortdurend op zoek naar manieren om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

  • Transport en logistiek: optimalisatie door consequent de kortste routes te berekenen;
  • Koeling: optimalisatie van het koelproces van geslachte kalveren;
  • Opwekken van energie via zonnepanelen;
  • Energie: valorisatie van reststromen.

Nieuws